Ons project

Kindervakantie

Een op de acht kinderen in Nederland groeit op in armoede. Het gaat volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) om 421.000 kinderen, van wie er 131.000 deel uitmaken van een gezin dat langdurig van een laag inkomen moet zien rond te komen.

“Dat betekent dat op een schoolklas van zo’n dertig kinderen, er vier met armoede te maken hebben, van wie één langdurig”, zegt hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS. “Dat wil niet zeggen dat die kinderen honger lijden, maar wel dat ze lang niet altijd gezond eten”, zei van Mulligen. Bovendien zit bijvoorbeeld sporten, muziekles of meegaan op schoolreisje er vaak niet in voor deze groep laat staan op vakantie.

Wij vinden dat alle kinderen recht hebben op een vakantiegevoel. Daarom hebben wij besloten om deze droom te verwezenlijken voor een aantal Amsterdamse kinderen en hun families en het project Kindervakantie in 2016 in het leven geroepen. Met dit project nemen wij al vier jaar lang gezinnen mee op een onvergetelijk vakantieweekend ergens in Nederland. Wij bieden hen de kans om geheel kosteloos een weekend te kunnen ontspannen en van elkaar te kunnen genieten.

De gezinnen die wij een weekend meenemen kunnen zelf niet op vakantie. Zij zitten in een 24-uurs residentiele gezinsopvang in Amsterdam van zorgorganisatie HVO Querido. Hier wonen gezinnen die met diverse problemen kampen, zoals geweld of huisuitzetting, financiële situatie of hulpvragen hebben op het gebied van wonen en begeleiding.

         21282c2e-7b57-4d09-aab7-bd6e7a9b6fc0       8db54fcd-716d-4fef-97c1-4a9098328412

 

De organisatie is in september 2019 alweer gestart!

Voor de Kindervakantie 2020 nemen wij twee gezinnen meer mee dan voorgaande jaren. In plaats van dertien zullen wij deze keer vijftien gezinnen een onvergetelijk weekend bezorgen in een vakantiepark in Nederland.

 

Wij kunnen uw hulp goed gebruiken

Om de kinderen een onvergetelijk weekend te bieden, zijn wij afhankelijk van donaties. Wij willen u daarom vragen of u ons project financieel zou willen steunen. Elke donatie is meer dan welkom en u maakt de kinderen en hun gezinnen er ontzettend blij mee! Alvast veel dank hiervoor.

9988cf37-215b-45cb-b60d-bcf6742653d1

Let op: dit is een beveiligde site. De betalingen worden veilig gedaan en worden rechtstreeks op rekening van Rotaract Amsterdam gestort.

 

 

Vergeet ook niet om ons uw contactgegevens te mailen naar ikdoemee@metrotaractopvakantie.nl zodat wij u deze zomer als dank een vakantiekaart kunnen toezenden.

Rotaract Club Amsterdam
IBAN: NL27 RABO 0191 2655 27

Eén gedachte over “Ons project

Reageren is niet mogelijk.