Kindervakantie 2019

Met volgeladen auto’s met boodschappen reden we op vrijdag 14 juni met enkele clubleden richting Center Parcs de Eemhof. Hier maakten we de dertien huisjes klaar voor de gezinnen die die middag al om 16.00 aankwamen. Van eieren tot kaas en van yoghurt tot hummus, er was genoeg voor de gezinnen om het hele weekend heerlijk van te eten. Rotary Club Amsterdam Blauw verzorgde het eten voor die avond. Met vier man sterk kwamen ze een heerlijk buffet brengen dat gemaakt was door maar liefst elf mensen uit hun club. Zelfs een toetjesbuffet mocht niet ontbreken! Na (en ook al voor) het eten hebben veel kinderen het zwembad van het vakantiepark verkent.

IMG_2677  Afbeelding13

De volgende ochtend konden alle kinderen met hun ouders bowlen. Wat deden ze dat goed! Die dag hebben veel kinderen gezwommen, zijn naar de kinderboerderij geweest en hebben heerlijk buiten gespeeld. In de avond stond er een overheerlijke barbecue voor ze klaar, met gezellige muziek.

IMG_2685 IMG_2721

Op zondag konden de gezinnen een hole-in-one slaan op de midgetgolfbaan. Onder het genot van ijsjes hebben de kinderen ook nog gesprongen op bungee trampolines.

Afbeelding1

We zijn als club ontzettend trots op Kindervakantie 2019 en kijken er nu al naar uit om volgend jaar de vijfde editie te organiseren!

Zonder alle donaties en sponsors was dit nooit mogelijk geweest. Daarom willen we hen extra bedanken.

Rotary club Amsterdam Blauw, Albert Heijn Gelderlandplein, Albert Heijn Stadhouderskade, Sligro Amsterdam en Jumbo Stadhouderskade.

Weer terug thuis

Wij zijn trots op ons project om de gezinnen een onvergetelijk weekend te geven en hen voor een paar dagen even te kunnen ontzorgen, want daar zijn ze wel aan toe. Maar het armoedeprobleem in Nederland is hier natuurlijk niet mee opgelost. Voor ons blijft het dan ook niet alleen bij deze vakantie. Samen met HVO Querido en deze gezinnen kijken wij hoe we de kinderen samen verder kunnen helpen met het invullen van hun toekomst. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan huiswerkbegeleiding, budgetbegeleiding, Nederlandse/Engelse les, computerles, etc. Zo bouwen wij aan een duurzame toekomst voor deze kinderen en hopen wij dat we het armoedeprobleem in Amsterdam toch weer een klein stukje kunnen terugdringen in de toekomst.

Ook hierbij kunnen we uw hulp goed gebruiken. Meer informatie? Ga naar www.rotaractamsterdam.nl of doneer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *